recept-takmicenje-glavni-03

Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

P O B E D N I C I

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

Prethodni receptSledeći recept
219
Pogača Jesenji cvet
Autor: kao-kuvarica
Kategorija: Peciva
3910
Takmičenje je završilo.
219
3910
Ime recepta:
Pogača Jesenji cvet

Autor:
kao-kuvarica

Category:
Peciva

Priprema:
Od navedenih sastojaka umesiti glatko testo, pokriti i ostaviti da odmara 10 min. Premesiti i podeliti na 4 dela. Oblikovati lopte i od svake razviti krug prečnika od oko 25 cm. Tri tako nastale kore premažemo margarinom Dobro jutro i ređamo jednu na drugu. Odozgo stavimo četvrtu koja se ne premazuje. Prebaciti u tepsiju prečnika 30 cm obloženu papirom za pečenje. U centru pogače označiti krug rakijskom čašom, pa od oboda tog kruga ka ivici seći oštrim nožem na 8 jednakih delova. U svakoj osmini pravimo po jedan kosi rez kroz koji odozdo provlačimo levi ugao osmine ( i vučemo na levu stranu). Ponoviti sa preostalim osminama. Središnji deo se formira tako što ponovo sečemo na osam delova, ali sad prolazimo kroz sredinu kora. Uzimamo jedan od vrhova iz sredine i odozdo ga provlačimo kroz rez i potom ga vratimo u sredinu (provlači se između latica). Ponoviti sa preostalim vrhovima. Pogaču pre pečenja premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Centar ukrasiti semenkama bundeve. Ostaviti je 15 min da odmori, taman dok se rerna ugreje na 200 C. Pogaču peći 30-35 min, s tim da se čim porumeni pokrije alu folijom.

Sastojci:
- za testo:
550gr brašna
20gr svežeg kvasca (ili 7gr suvog kvasca)
1 jaje
50ml ulja
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
200ml mlakog mleka
50ml mlake vode
2-3 kašike jogurta
- za premazivanje testa:
100gr margarina Dobro jutro
- za dekoraciju pogače:
jaje, susam, seme bundeve
Priprema:
Od navedenih sastojaka umesiti glatko testo, pokriti i ostaviti da odmara 10 min. Premesiti i podeliti na 4 dela. Oblikovati lopte i od svake razviti krug prečnika od oko 25 cm. Tri tako nastale kore premažemo margarinom Dobro jutro i ređamo jednu na drugu. Odozgo stavimo četvrtu koja se ne premazuje. Prebaciti u tepsiju prečnika 30 cm obloženu papirom za pečenje. U centru pogače označiti krug rakijskom čašom, pa od oboda tog kruga ka ivici seći oštrim nožem na 8 jednakih delova. U svakoj osmini pravimo po jedan kosi rez kroz koji odozdo provlačimo levi ugao osmine ( i vučemo na levu stranu). Ponoviti sa preostalim osminama. Središnji deo se formira tako što ponovo sečemo na osam delova, ali sad prolazimo kroz sredinu kora. Uzimamo jedan od vrhova iz sredine i odozdo ga provlačimo kroz rez i potom ga vratimo u sredinu (provlači se između latica). Ponoviti sa preostalim vrhovima. Pogaču pre pečenja premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Centar ukrasiti semenkama bundeve. Ostaviti je 15 min da odmori, taman dok se rerna ugreje na 200 C. Pogaču peći 30-35 min, s tim da se čim porumeni pokrije alu folijom.

Sastojci:
- za testo:
550gr brašna
20gr svežeg kvasca (ili 7gr suvog kvasca)
1 jaje
50ml ulja
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
200ml mlakog mleka
50ml mlake vode
2-3 kašike jogurta
- za premazivanje testa:
100gr margarina Dobro jutro
- za dekoraciju pogače:
jaje, susam, seme bundeve