Zapečeni krompir sa paradajzom i roštiljskom

Autor Dijamant.Kuhinja  

5 septembra, 2017

Naizgled običan zapečeni krompir, ali sudar sa paradajzom u rerni, svež peršun i tartar sos, uz ljutkastu kobasicu, teraju vaše telo da luči endorfin (hormon sreće), a želudac zove mozak i traži još. 🙂 Probajte pa javite ako nije tako 😉

  • Vreme pripreme: 15 minuta
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: 4 tanjira

Način pripreme

Zagrejati rernu na 220°C

Očistiti krompir, pa iseći na krupne komade. Staviti u tepsiju, preliti vodom i uljem posoliti i pobiberiti.

Staviti da se peče dok ne ispari voda iz tepsije.

Za to vreme naseckati paradajz na kockice dodati praziluk, posoliti i začiniti origanom.

Preliti krompir sa paradajzom i prazilukom i preko staviti kobasicu kobasice.

Ostaviti da se peče još dok ne ispari višak vode i kobasica se zapeče.

Kada bude gotovo, služiti sa Dijamant Tartar prelivom.

Napomena za serviranje peršun ili mirođija

Pazite na količinu vode, mi smo koristili turbo rernu, ona relativno brzo osuši vodu ali i skuva krompir, cilj je da krompir bude skoro gotov kada preko njega stavljate ostatak sastojaka. Čak i ako ne volite tartar sos, ovo je recept uz koji treba da ga probate.

Sastojci

1200 gr krompira

600 gr paradajza

1 štap praziluka (beli deo isečen na kolutove)

So i biber po ukusu

1 kašičica origana

50gr rendanog parmezana

Biber i so

600gr roštiljske kobasice

Čaša vode

100 ml Dijamant suncokretovog ulja

Dijamant Tartar sos

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 6 Prosečno: 5]