Voćni tart
Autor Svetlana Savic Jeremic Poslastice
11 januara, 2018
Brzo i lako a voli ga svako.
- Vreme pripreme: 30 minuta
- Vreme kuvanja: 30 minuta
- Broj obroka: 8 porcije
Način pripreme
Priprema kore: Belanca umutiti u čvrst sneg.
Zatim dodati ulje lagano , brašno i na vrh noža sodu bikarbonu.
Lagano izmešati.Kalup podmazati margarinom i posuti brašnom.
U pleh sipati umućena belanca i peći na 180 stepeni 15 minuta.
Pečen tart izvaditi iz kalupa,prevrnuti ga i sačekati da se ohladi.
Priprema fila: Žumanca sjediniti sa šećerom i margarinom pa ih skuvati na pari.
Na kraju dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi.
Zatim skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Slatku pavlaku umutiti i dodati u ohlađen fil pa njime napuniti tart.
Dekorisati voćem po želji.
Sastojci
Sastojci za koru:
3 belanca,
3 kašike šećera,
100 gr brašna,
80 ml ulja,
i na vrh noža soda bikarbona.
Sastojci za fil:
3 žumanca,
3 kašike šećera,
50 gr margarina,
50 gr čokolade za kuvanje,
70 ml slatke pavlake,
voće po želji.