Ususkane spagete
Ususkane spagete

Ušuškane špagete

Autor Sandra Stojiljkovic Cvetkovic  

1 juna, 2018

Brzi obrok, za nenajavljene goste pun pogodak.

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: 4 porcije

Način pripreme

Malo špageta obariti na uobičajen način. Slaninu iseći na kockice, pa je dodati obarenim špagetama, a zatim umešati i malo kečapa i ( po želji) origana. Sve dobro promešati, da se sastojci lepo sjedine.

Na svaki režanj pečenice staviti pomalo pripremljene smese sa špagetama, pa krajeve uviti. Isti postupak ponoviti i sa režnjevima šunke.

U podmazani pleh ređati naizmenično red zarolane pečenice, pa red šunke( trebalo bi da ima za po dva reda jednog i drugog).

Staviti da se zapeče u rernu zagrejanu na 200 stepeni.

Nakon 20 minuta, izvući iz rerne, posuti rendanim kačkavaljem i vratiti na još neki minut, tek da se kačkavalj lepo otopi.

Sastojci

- 10 režnjeva dimljene svinjske pečenice

- 10 režnjeva stišnjene šunke

- 150- 200 g obarenih špageta

- 100 g hamburške slanine

- Dijamant kečapa- po potrebi

- origana- po želji

- 100 g rendanog kačkavalja.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]