

Način pripreme
4 belanceta mutiti uz postepeno dodavanje 4 kašike šećera dok se ne dobije čvrst šam. Zatim dodati jedno žumance i izmiksati. Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 g sitno rendane čokolade. Smesu sipati u pleh (30 x 25 cm), oblozen papirom za pecenje. Peći u rerni zagrejanoj na 200 °C oko 10-15 minuta. Na isti način pripremiti jos dve kore.
Umutiti zumanca, dodati brasno i 100 ml mleka. Izmiksati dobro da ne ostanu grudvice. U 300 ml mleka usuti secer i vanilin secer i zagrevati (ali da ne provri) i zakuvati kasicu, mesati da se zgusne (moze se i izmiksati kad je skuvana).
Ohladiti i sjediniti sa umucenim Dijamant Expert margarinom.
Zatim umesati i mlevenu plazmu i sitno seckanu cokoladu.
Šlag umutiti sa mlekom i lagano umešati zamrznute maline.
Na tacnu staviti koru i filovati. Prvo staviti vanil fil (polovinuukupne kolicine), zatim fil sa malinama (polovinu ukupne kolicine), pa drugu koru, preostali vanil fil, preostali fil sa malinama i zavrsiti trecom korom.
Tortu staviti u frizider na nekoliko sati, da se ohladi i stegne. Umutiti slag sa mlekom i ukrasiti je. (ili na neki drugi nacin, po zelji).
Iseci i posluziti.
Uzivajte u ukusu!
Tortu sam pravila po Minjinom receptu za Kidy tortu, ali sa nekim malim izmenama. Stavila sam Neskvik cokoladu, vanilin secer i malo vecu kolicinu slaga u fil sa malinama. I stavila sam 250g Dijamant Expert margarina. Umesto neskvik cokolade, moze bilo koja mlecna sa mlecnim punjenjem.
Sastojci
za kore:
12 belanaca
3 žumanceta
12 kašika šećera
150 g crne čokolade
6 kašika brašna
za vanil fil:
9 žumanaca
9 kašika šećera
1 kesica vanilin secera
5 kašika brašna
400 ml mleka
250 g Dijamant Expert margarina
100 g mlevenog keksa (plazme)
150 g Neskvik cokolade
za fil sa malinama:
200 g slaga
270 ml mleka
300 g malina (zamrznutih)
i jos:
150 g slaga
300 ml mleka