Torta sa malinama i neskvik cokoladom

Autor jelena  

april 13, 2018

savrsena kombinacija ukusa

  • Vreme pripreme: 1 sat
  • Vreme kuvanja: 15 minuta
  • Broj obroka: 30 parceta

Način pripreme

4 belanceta mutiti uz postepeno dodavanje 4 kašike šećera dok se ne dobije čvrst šam. Zatim dodati jedno žumance i izmiksati. Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 g sitno rendane čokolade. Smesu sipati u pleh (30 x 25 cm), oblozen papirom za pecenje. Peći u rerni zagrejanoj na 200 °C oko 10-15 minuta. Na isti način pripremiti jos dve kore.

Umutiti zumanca, dodati brasno i 100 ml mleka. Izmiksati dobro da ne ostanu grudvice. U 300 ml mleka usuti secer i vanilin secer i zagrevati (ali da ne provri) i zakuvati kasicu, mesati da se zgusne (moze se i izmiksati kad je skuvana).

Ohladiti i sjediniti sa umucenim Dijamant Expert margarinom.

Zatim umesati i mlevenu plazmu i sitno seckanu cokoladu.

Šlag umutiti sa mlekom i lagano umešati zamrznute maline.

Na tacnu staviti koru i filovati. Prvo staviti vanil fil (polovinuukupne kolicine), zatim fil sa malinama (polovinu ukupne kolicine), pa drugu koru, preostali vanil fil, preostali fil sa malinama i zavrsiti trecom korom.

Tortu staviti u frizider na nekoliko sati, da se ohladi i stegne. Umutiti slag sa mlekom i ukrasiti je. (ili na neki drugi nacin, po zelji).

Iseci i posluziti.

Uzivajte u ukusu!

Tortu sam pravila po Minjinom receptu za Kidy tortu, ali sa nekim malim izmenama. Stavila sam Neskvik cokoladu, vanilin secer i malo vecu kolicinu slaga u fil sa malinama. I stavila sam 250g Dijamant Expert margarina. Umesto neskvik cokolade, moze bilo koja mlecna sa mlecnim punjenjem.

Sastojci

za kore:

12 belanaca

3 žumanceta

12 kašika šećera

150 g crne čokolade

6 kašika brašna

za vanil fil:

9 žumanaca

9 kašika šećera

1 kesica vanilin secera

5 kašika brašna

400 ml mleka

250 g Dijamant Expert margarina

100 g mlevenog keksa (plazme)

150 g Neskvik cokolade

za fil sa malinama:

200 g slaga

270 ml mleka

300 g malina (zamrznutih)

i jos:

150 g slaga

300 ml mleka

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]