Tatlije sa kokosom i urmama

Autor Marina Ignjatovic  

27 januara, 2018

Slatko zadovoljstvo ukusa.

  • Vreme pripreme: 2 sata
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: 8

Način pripreme

Sirup:

U posudu stavite šećer, vodu i vanilin šećer te zagrevati dok ne provi.

Pustiti da ključa 5 minuta.

Na kraju dodati sok od pola limuna i ostaviti da se ohladi.

Testo:

Mikserom umutiti margarin sa šećerom, vanilin šećerom, dodati jaja, pa postepeno dodavati kokos, brašno prašak za pecivo te rukama umesiti glatko testo. Umešeno testo uviti u prozirnu foliju i ostaviti da odstoji sat vremena u frižideru.

Odstajalo testo podeliti na dva jednaka dela i oba oblikovati u salame dužine 40 cm.

Urme očistiti od koštica i sitno naseckati, dodati krupnije mlevene orahe i cimet.

Po potrebi dodati nekoliko kašika vode i umesite smesu za punjenje.

Oblikovati dva tanja valjka dužine 40 cm.

Salame od testa rastanjiti oklagijom u širinu, pa na sredinu stavite valjak od urmi, zatim krajeve testa spojite da bi fil ostao unutra.

Pritisnuti testo da se razvuče na 6cm.

Oštrim nožem seći trougliće i ređati ih u tepsiju.

Peći 20 minuta na 180 stepeni ili dok ne porumene.

Hladnim sirupom preliti tople tatlije, i ostavite ih preko noći da odstoje.

Sastojci

Testo:

200 g margarina,

100 g šećera,

1 vanilin šećer,

2 jaja,

100 g kokosa,

300 g brašna od badema,

1 prašak za pecivo

Punjenje:

300 g očišćenih urmi,

100 g mlevenih oraha,

1 kašičica cimeta

Sirup :

500 g šećera,

700 ml vode,

1 vanilin šećer,

sok od pola limuna

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]