Tart sa čokoladom

Autor Dijana Ademovic  

14 januara, 2018

Za sve ljubitelje čokolade...

  • Vreme pripreme: 25 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: 4 porcije

Način pripreme

Prosejati brašno,dodati so,šećer i margarin isečen na kocke.Natrljati margarin da se dobiju mrvice,sipati jaja umućena viljuškom,pa umesiti testo.Odložiti ga u frižider,umotano u najlon foliju.

Testo podeliti na dva dela za tartove promera 20-24 cm.Razvući koru i staviti je u podmazan pleh,dobro utisnuti na dno i ivice kalupa.Prekriti pek papirom,opteretiti pasuljem i peći na 175 stepeni,10-12 minuta,na "slepo".Skloniti papir,pa peći još desetak minuta,da ivice lepo pozlate.

Ohladiti tartove.

Za punjenje dovesti slatku pavlaku skoro do vrenja,pa preliti čokoladu izlomljenu na kocke.Ostaviti par minuta,a onda promešati da se fino otopi.Prohladiti i sipati na pečeno testo.Ostaviti da se prvo ohladi na sobnoj temperaturi,a onda odložiti u frižider da prenoći.Ivice posuti šećerom u prahu,a sredinu tarta zlatnim prahom.

Sastojci

Testo

400 g brašna

250 g margarina

prstohvat soli

200 g šećera

2 jaja

1 kašičica ekstrakta vanile

Punjenje

250 ml slatke pavlake

125 g čokolade za kuvanje

prstohvat soli

malo zlatnog praha za ukrašavanje

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]