Tapas korpice

Autor Marina Ignjatovic  

28 februara, 2018

Dekorativno i fino.

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 25 minuta
  • Broj obroka: 4

Način pripreme

U dublju posudu sjediniti brašno , so ,prašak za pecivo , susam , ulje i vodu pa umesiti glatko testo.

Od testa praviti manje loptice i svaku rastanjiti oklagijom da bude što tanja , jer prilikom pečenja testo će narasti i proširiti se.

Kalupe raznih oblika ili za projice namazati uljem i spuštati rastanjeno testo da bude do same ivice pleha.

Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći korpice dok blago ne porumene.

Jaja obariti i izrendati na krupno rende.

Zelenu salatu oprati i iseći na trake, kisele krastavce sitno iseckati, ljutu papričicu iseći na kolutove.

U odgovarajućoj posudi sjediniti pavlaku, majonez, rendana jaja, kukuruz šećerac, kisele krastavce ,seckanu čajnu i zelenu salatu.

Dodati začine po ukusu i polako promešati.

Puniti korpice smesom i ukrasiti zelenom salatom

Sastojci

za korpice:

300 gr brašna ,

1 mala kašika soli,

1 kesica praška za pecivo,

2 male kafene šoljice ulja,

1,5 mala kafena šoljica kisele ili obične vode,

50 gr susama

Fil:

2 dl pavlake,

100 g majoneza,

nekoliko listova zelene salate,

75 g kukuruza šećerca,

120 g tankih kolutova čajne,

1 ljuta papričica,

mešavina začina

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]