Štrudla sa čokoladom
Autor Suzana Mitic Poslastice
15 septembra, 2017
Čokoladaaaaaa !Ne želim i neću biti imuna na ovakve poslastice.Slatkiš koji daje specifičan ukus ali i osećaj dovrog raspoloženja.Upotpunite ovaj divan i uživajte !
- Vreme pripreme: 25 minuta
- Vreme kuvanja: 20 minuta
- Broj obroka: 10
Način pripreme
Aktivirati kvasac.Pomešati mlako mleko ,vodu,šećer izmrviti kvasac i dodati nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac.U drugu posudu stavite jaje,so,ulje ,isipajte nadošli kvasac,uzrendanu koru limuna,polovinu pripremljenog brašna i sa presotalim brašnom zamesite glatko testo.Pokriti i ostavite na toplom da se udvostruči.
Otopite čokoladu na pari sa uljem i vodom i ostavite da se prohladi.
Nadošlo testo podelite da dve lopte.Svaku lopru razviti oklagijom u krug na 2-3 mm i premazati sa polovinom otopljene čokolade.Smotati rolnu i stavite u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Postupak ponoviti i sa drugom korom.Ostavite štrudle 10 minuda da miruju pa premazati ih sa hladnom vodom (četkicom).
Peći na 200 C oko 20 minuta .
Ohladiti i seći štrudlu po želji.Pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom-ako volite.
Uživajte u ukusu.Prijatno !
Sastojci
300 ml mleka
200 ml voda
1 kocka kvasac
3 kašike šećera
1 kašičica soli
5 kašika Dijamant ulja
rendana kora limuna
1 jaje
1 kg brašno
Potrebno za fil :
200 gr čokolade
4 kašike Dijamant ulja
4 kašike voda
Za posipanje :
šećer u prahu
vanilin šećer