Štrudla sa čokoladom

Autor Suzana Mitic  

15 septembra, 2017

Čokoladaaaaaa !Ne želim i neću biti imuna na ovakve poslastice.Slatkiš koji daje specifičan ukus ali i osećaj dovrog raspoloženja.Upotpunite ovaj divan i uživajte !

  • Vreme pripreme: 25 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: 10

Način pripreme

Aktivirati kvasac.Pomešati mlako mleko ,vodu,šećer izmrviti kvasac i dodati nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac.U drugu posudu stavite jaje,so,ulje ,isipajte nadošli kvasac,uzrendanu koru limuna,polovinu pripremljenog brašna i sa presotalim brašnom zamesite glatko testo.Pokriti i ostavite na toplom da se udvostruči.

Otopite čokoladu na pari sa uljem i vodom i ostavite da se prohladi.

Nadošlo testo podelite da dve lopte.Svaku lopru razviti oklagijom u krug na 2-3 mm i premazati sa polovinom otopljene čokolade.Smotati rolnu i stavite u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Postupak ponoviti i sa drugom korom.Ostavite štrudle 10 minuda da miruju pa premazati ih sa hladnom vodom (četkicom).

Peći na 200 C oko 20 minuta .

Ohladiti i seći štrudlu po želji.Pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom-ako volite.

Uživajte u ukusu.Prijatno !

Sastojci

300 ml mleka

200 ml voda

1 kocka kvasac

3 kašike šećera

1 kašičica soli

5 kašika Dijamant ulja

rendana kora limuna

1 jaje

1 kg brašno

Potrebno za fil :

200 gr čokolade

4 kašike Dijamant ulja

4 kašike voda

Za posipanje :

šećer u prahu

vanilin šećer

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]