sos,višnje,višanja,prilog,svinjetina
sos,višnje,višanja,prilog,svinjetina

Sos od višanja

Autor Dijamant.Kuhinja  

15 marta, 2017

Sos od višanja je savršen prilog uz svinjetinu, belo meso ili drugo meso po izboru!

  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: Prilog za celu porodicu

Način pripreme

Kockicu margarina stavite na vatru da se otopi i dodajte očišćene višnje. Kada počne da se zagreva dodajte vode toliko da prekriju višnje i kuvajte 5-10 minuta. Gustin razmutite u malo vode i dodajte višnjama. Dodajte šećer i muskantni orah. Kuvajte još malo dok se ne zgusne.

Sastojci

1 kašika Dijamant Classic margarina

400 grama očišćenih višanja

vode

2 kašike gustina

1 kašika šećera

malo muskantnog oraščića

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 4 Prosečno: 2.5]