Slane krofnice
Slane krofnice

Slane krofnice

Autor Suzana Mitic  

13 septembra, 2018

Uz šolju mleka ili jogurta pravi topli doručak za predstojeće jesenje dane koji nam polako ali sigurno stižu !

  • Vreme pripreme: 5 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: 10

Način pripreme

Jaja umutiti žicom(ne mora mikserom ),dodati so,jogurt,istopljeni margarin,seckanu šunku,kukuruzno i belo brašno pomešanim sa praškom za pecivo.

Sve sjediniti varjačom da nastane kompaktna smesa.Smesa je malo gušća nego za palačinke.

Aparat za krofnice uključiti i kad se upali zelena lampica staviti po 1 kašičicu smese.Pritisnuti,odnosno zatvoriti aparat i pustiti da krofnice blago porumene.Drvenom kašikom izvadite krofnice i ponovo punite otvore.

Krofnice su mekane ,sočne i ukusne.Po želji možete dodati ajvar,sir,spanać,pavlaku,slaninicu.

Uz šolju mleka,jogurta ili čaja pravi topli doručak za jesenje dane koji nam polako ali sigurno stižu.

Prijatno !

Sastojci

2 jaja

1 kašičica soli

8 kašika kukuruzno brašno

8 kašika belo brašno

1 čaša jogurta

1 kesica prašak za pecivo

3 kašika Dijamant classsic otopljenog magrarina

150 gr seckane šunke

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]