Slane krofnice
Autor Suzana Mitic Predjela
13 septembra, 2018
Uz šolju mleka ili jogurta pravi topli doručak za predstojeće jesenje dane koji nam polako ali sigurno stižu !
- Vreme pripreme: 5 minuta
- Vreme kuvanja: 20 minuta
- Broj obroka: 10
Način pripreme
Jaja umutiti žicom(ne mora mikserom ),dodati so,jogurt,istopljeni margarin,seckanu šunku,kukuruzno i belo brašno pomešanim sa praškom za pecivo.
Sve sjediniti varjačom da nastane kompaktna smesa.Smesa je malo gušća nego za palačinke.
Aparat za krofnice uključiti i kad se upali zelena lampica staviti po 1 kašičicu smese.Pritisnuti,odnosno zatvoriti aparat i pustiti da krofnice blago porumene.Drvenom kašikom izvadite krofnice i ponovo punite otvore.
Krofnice su mekane ,sočne i ukusne.Po želji možete dodati ajvar,sir,spanać,pavlaku,slaninicu.
Uz šolju mleka,jogurta ili čaja pravi topli doručak za jesenje dane koji nam polako ali sigurno stižu.
Prijatno !
Sastojci
2 jaja
1 kašičica soli
8 kašika kukuruzno brašno
8 kašika belo brašno
1 čaša jogurta
1 kesica prašak za pecivo
3 kašika Dijamant classsic otopljenog magrarina
150 gr seckane šunke