Slane krofne trista čuda

Autor Marina Ignjatovic  

28 februara, 2018

Za njih se vredi pomuciti .

  • Vreme pripreme: 45 minuta
  • Vreme kuvanja: 40 minuta
  • Broj obroka: 4

Način pripreme

U dublju šerpu sjediniti vodu , maslac , so i prašak za pecivo pa staviti na šporet da se kuva.

Kad počne da ključa umešati brašno i varjačom mešati da se masa ujednači i postane glatka .

Skloniti sa šporeta i skroz ohladiti .

U ohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom da se sve lepo sjedini i postane kompaktno.

Pomoću šprica za šlag istiskivati po malo testa i ređati u podmazani pleh vodeći računa da nije blizu jedno do drugog jer će prilikom pečenja da naraste.

Rernu zagrejati na 200 - 220 stepeni i staviti pleh u šporet da se testo peče dok ne naraste i blago porumeni.

U toku pečenja nipošto ne otvarati rernu jer će krofne odmah splasnuti.

Od roštilj mesa praviti manje loptice i pržiti na velom susamovom ulju sa obe strane da dobije lepu braon boju.

Mešavinu za rusku i šećerac skuvati.

Potom ocediti, ohladiti i sastaviti sa seckanim krastavčićima ,šunkom i majonezom.U dublju posudu staviti kiselo mleko pa dodati seckane krastavčiće ,sitno seckani beli luk i so.

Krofnama iseći vrhove pa puniti ruskom salatom,preko nje staviti lopticu mesa,preliti tzatziki sosom,ukrasiti listom zelene salate i čeri paradajzom pa poklopiti isečenim vrhom.

Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.

Sastojci

Za krofne:

2,5 dl vode ,

50 g maslaca ( ili margarina ),

prstohvat soli,

150 g brašna,

1 kesica praška za pecivo,

4 jaja

Fil :

1 kesa mešavine za rusku salatu,

5 kiselih krastavčića,

300 g majoneza,

200 g šunke,

100 g šećerca.

Za tzatzili sos:

1 čaša kiselog mleka,

2-3 kisela krastavčića ,

2 čena belog luka,

so

Ostalo:

400 g roštilj mlevenog mesa,

čeri paradajz,

zelena salata,

susamovo ulje

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]