Slana majonez torta

Autor ljiljana stankovic  

25 septembra, 2017

Ukusna slana torta sa Dijamantovim majonezom

  • Vreme pripreme: 55 minuta
  • Vreme kuvanja: 2 sata 10 minuta
  • Broj obroka: 4 tanjira

Način pripreme

Ispeći papriku, oljuštiti, očistiti od semena, podeliti je na pola i ocediti od suvišne tečnosti.Pripremljene filete paprikeuvaljati u brašno a zatim u umućena jaja. Jaja i brašno malo posoliti začinom .Pržiti na vrelom ulju dok ne porumene. Pomešati pavlaku i majonez. Salamu iseći na tanke kolutove, a kačkavalj iseći na tanke listiće. . Kad se paprika ohladi, ređati na odgovarajuću posudu. Redosled: pohovana paprika, smeša od majoneza i pavlake, salama, smeša, kačkavalj, smeša. Zatim opet red pohovanih paprika smeša, salama, smeša, kačkavalj. , smeša. Preostalom smešom završiti tortu. Posipati je rendanim kačkavaljem i prepečenim susamom. Dekorisati semenom suncokreta.

Ja nisam odmah ukapirala vreme pripremaja jela pa mi je to netačno kod prethodnih recepata, ne znam kako da popravim

Sastojci

1. 15 pečenih paprika

2. 3 jaja

3. 250 gr. Dijamant majoneza

4. 200 gr. šunka salame

5. 200 gr.kačkavalja

6. 100 gr brašna

7. 200ml. ulje

8. susam, seme suncokreta

9. 1 čaša kisele pavlake

10.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]