Sladoled torta sa malinama

Autor Colja  

20 januara, 2018

Bezglutenska torta jednostavne pripreme i savršenog spoja osvežavajućih malina, slatke pavlake i lešnika.

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 5 minuta
  • Broj obroka: 8 porcija

Način pripreme

Tostirati lešnike, oljuštiti ih, pa ih zajedno sa bademom samleti u secku.

Margarin otopiti i pomešati sa 50 g prah šećera, pa dodati lešnike i bademe i sve zajedno umesiti da se lepo sjedini. Ovu podlogu staviti u kalup za torte prečnika 22 cm.

Maline (odvojiti 10-ak za dekoraciju), usitniti u blenderu i pomešati sa 30 g prah šečera.

Slatku pavlaku izmiksati u čvrst sneg, dodati 50 g prah šećera, i odvojiti 4 kašike za dekoraciju. Ko voli slađe, može povećati količinu šećera.

Izmešati slatku pavlaku, maline i prah šećer i premazati preko podloge.

Tortu dekorisati preostalom slatkom pavlakom i malinama i ostaviti u zamrzivač na nekoliko sati. Izvaditi 20-ak minuta pre služenja, pa pre skidanja kalupa nožem pažljivo odvojiti tortu od ivica kalupa i seći na parčad.

Kristal šećer samleti u kućnim uslovima, ili obratiti pažnju na deklaraciju kupovnog prah šećera.

Sastojci

60 g dijamant stonog margarina

130 g šećera u prahu

100 g tostiranih lešnika

80 g sirovog badema

300 g smrznutih malina

1/2 l mlečne slatke pavlake

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]