Način pripreme
Tostirati lešnike, oljuštiti ih, pa ih zajedno sa bademom samleti u secku.
Margarin otopiti i pomešati sa 50 g prah šećera, pa dodati lešnike i bademe i sve zajedno umesiti da se lepo sjedini. Ovu podlogu staviti u kalup za torte prečnika 22 cm.
Maline (odvojiti 10-ak za dekoraciju), usitniti u blenderu i pomešati sa 30 g prah šečera.
Slatku pavlaku izmiksati u čvrst sneg, dodati 50 g prah šećera, i odvojiti 4 kašike za dekoraciju. Ko voli slađe, može povećati količinu šećera.
Izmešati slatku pavlaku, maline i prah šećer i premazati preko podloge.
Tortu dekorisati preostalom slatkom pavlakom i malinama i ostaviti u zamrzivač na nekoliko sati. Izvaditi 20-ak minuta pre služenja, pa pre skidanja kalupa nožem pažljivo odvojiti tortu od ivica kalupa i seći na parčad.
Kristal šećer samleti u kućnim uslovima, ili obratiti pažnju na deklaraciju kupovnog prah šećera.
Sastojci
60 g dijamant stonog margarina
130 g šećera u prahu
100 g tostiranih lešnika
80 g sirovog badema
300 g smrznutih malina
1/2 l mlečne slatke pavlake