Skuša na povrću

Autor Zorica  

11 septembra, 2018

Ova plava riba je pravo bogatstvo Omega-3 masne kiseline i zato se svima preporučuje kao izuzetno zdrava namirnica a pogotovu onima koji imaju problema sa holesterolom, dijabetesom i sl...
Kod mene je često na jelovnilu a ovom prilikom sam je ovako spremala. Brzo i jednostavno a ukusno...

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 45 minuta
  • Broj obroka: 3 osobe

Način pripreme

Skuše očistite od utrobe, operite nakratko hladnom vodom, posolite i pobiberite. Krompir oljuštite i isecite na komade. Šargarepu očistite, operite i isecite na kolutove. Crni luk očistite i isecite na komade. Paradajz operite i isecite na kriške.

Svo povrće stavite u vatrostalnu činiju, posolite, pobiberite i pospite sa malo suvog začina. Ubacite i čen belog luka isečen na 2-3 dela. Stavite i malo seckanog peršuna.

Preko povrća poređajte skušu koju ste isekli na komade. Sve polijte uljem, pokrijte folijom ili vatrostalnim poklopcem i stavite u rernu da se peče oko 45 min. na 200 stepeni.

Sastojci

3 skuše

3-4 krompira

1 veći paradajz

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

čen belog luka

so, biber, suvi začin i

Mediteransko Dijamant ulje

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]