Šareni trouglovi

Autor Marina Ignjatovic  

28 februara, 2018

Ukusno i dekorativno.

  • Vreme pripreme: 1 sat
  • Vreme kuvanja: 40 minuta
  • Broj obroka: 8

Način pripreme

Dva veća lista oblande iseći na pola da se dobiju četiri manja.

Tri lista uviti u vlažnu krpu da omekšaju.

Jedan veliki list ceo umotati u vlažnu krpu da omekša.

Za fil je potrebno sastaviti sitan sir, pavlaku i 300 g majoneza.

Mešati dok masa ne postane glatka i kompaktna.

Svaki od tri manja omekšala lista oblande namazati filom pa na jedan staviti listove šunke i urolati, na drugi listove čajne do pola i urolati i na treći seckanu šargarepu do pola i urolati.

Na veliki list oblande naneti fil i namazati ga.

Staviti dva urolana rolata na sredinu velike oblande, naneti malo fila pa preko staviti treći rolat da se dobije trougao .

Sve te rolate premazati ostatkom fila i preklopiti sa bočnim stranicama velike oblande.

Ceo trougao premazati majonezom i posuti rendanim kačkavaljem.

Sastojci

3 lista oblande,

400 g pavlake,

400 g majoneza,

300 g sitnog sira,

100 g šunke,

100 g čajne kobasice,

250 g kuvane šargarepe,

150 gr kačkavalja.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]