Šareni trouglovi
Autor Marina Ignjatovic Predjela
28 februara, 2018
Ukusno i dekorativno.
- Vreme pripreme: 1 sat
- Vreme kuvanja: 40 minuta
- Broj obroka: 8
Način pripreme
Dva veća lista oblande iseći na pola da se dobiju četiri manja.
Tri lista uviti u vlažnu krpu da omekšaju.
Jedan veliki list ceo umotati u vlažnu krpu da omekša.
Za fil je potrebno sastaviti sitan sir, pavlaku i 300 g majoneza.
Mešati dok masa ne postane glatka i kompaktna.
Svaki od tri manja omekšala lista oblande namazati filom pa na jedan staviti listove šunke i urolati, na drugi listove čajne do pola i urolati i na treći seckanu šargarepu do pola i urolati.
Na veliki list oblande naneti fil i namazati ga.
Staviti dva urolana rolata na sredinu velike oblande, naneti malo fila pa preko staviti treći rolat da se dobije trougao .
Sve te rolate premazati ostatkom fila i preklopiti sa bočnim stranicama velike oblande.
Ceo trougao premazati majonezom i posuti rendanim kačkavaljem.
Sastojci
3 lista oblande,
400 g pavlake,
400 g majoneza,
300 g sitnog sira,
100 g šunke,
100 g čajne kobasice,
250 g kuvane šargarepe,
150 gr kačkavalja.