Način pripreme
Umutiti penasto margarin, šećer i jaje, pa postepeno dodavati prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo, mlevene orahe i malo izrendanog muskatnog oraščića.
Umesiti da se dobije kompaktna smesa. Kidati loptice, blago ih uvaljati u brašno i stavljati u modle za šape premazane uljem.
Modle ne treba puniti testom do vrha, jer će od praška za pecivo narasti.
Rernu zagrejati na 180 ili 200 stepeni C, modle staviti na pleh od rerne i peći šape 20 ili 30 minuta, odnosno dok blago ne promene boju.
Pečene izvaditi iz rerne, sačekati da se malo prohlade , izvaditi ih iz modli, pa ih uvaljati u prah šećer.
Sastojci
1 šolja kristal šećera
1 šolja Dijamant expert margarina
1 šolja mlevenih oraha
1 jaje
1/2 praška za pecivo
oko 2 šolje mekog brašna
malo muskatnog oraščića
po potrebi prah šećera
Napomena: šolja je za belu kafu