Salata „Suncokret“

Autor Zorica  

5 aprila, 2018

Ova dekorativna i ukusna salata će zasigurno upotpuniti vaš svečani meni...

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: 5 osoba

Način pripreme

U jednu posudu sitno iseckajte krastavčiće, šunku, izrendajte 2 cela jajeta, dodajte kukuruz šećerac (ostavite malo za dekoraciju), dodajte grašak, senf, majonez i kiselu pavlaku. Sve dobro izmešajte i stavite na okrugli tanjir za služenje. Odozgo narendajte najpre belance a onda i žumance, stavite kukuruz šećerac i okolo malo struganih krastavčića. Ostavite salatu da se dobro ohladi. Pred služenje okolo, tj. sa strane poređajte u dva reda okrugli čips i poslužite.

Sastojci

100 gr Dijamant majoneza

1 čaša kisele pavlake

2 kašike Dijamant senfa

3 kuvana jajeta

1 veća skuvana šargarepa

150 gr šunke

2-3 kisela krastavčića

100 gr kukuruza šećerca

50 gr konzerviranog graška

1 kesica okruglog čipsa

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]