Razna slana peciva – pletenice

Autor Colja  

27 jula, 2018

Mekane, pariske šnicle, u kombinaciji sa prelivom od rena i kečapom su baš gurmanske, ali su zato veoma ukusne.

  • Vreme pripreme: 1 sat
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: 2 komada

Način pripreme

Priprema testa je ista kao za kajzerice.

Svinjske šnicle oprati, prosušiti, posoliti, ostaviti da odstoje poklopljene 3o-ak minuta, pa ih uvaljati u brašno, zatim u jaja i ispohovati na zagrejanom ulju. Staviti ih na kuhinjski ubrus da se ocede od viška masnoće.

Pletenice preseći na pola, premazati ih prelivom sa renom i kečapom, staviti po 2 prethodno oprana lista zelene salate, preko u svaku pletenicu po 1 šniclu, a preko šnicle opet preliv sa renom i kečap.

Sastojci

Za testo - isto kao za kajzerice

-Punjenje za pletenice:

2 svinjske šnicle

po ukusu soli

po potrebi brašna

po potrebi Omegol ulja

1 jaje

4 lista zelene salate

preliv sa renom

kečap

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]