Punjena skuša šampinjonima na pirinču

Autor Marina Ignjatovic  

28 avgusta, 2018

Opako dobro.

  • Vreme pripreme: 35 minuta
  • Vreme kuvanja: 1 sat 15 minuta
  • Broj obroka: 2

Način pripreme

Skušu očistiti od glave i repova,oprati,osušiti krpom i namazati vegetom .

Crni luk iseći na tanke listiće,dinstati na maslinovom ulju pa dodati šampinjone sečene na listiće i posoliti.

Skušu napuniti sa belim lukom sečenim na listiće,malo aleve paprike i dinstanim šampinjonima.

Ivice zatvoriti pomoću čačkalice,da ne bi fil ispao pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 250 stepeni sa povremenim okretanjem , kako bi se skuša ispekla.

Oprati pirinač i skuvati.

Sitno iseckati praziluk i dinstati pa dodati sitno seckanu šargarepu i dinstati dok sve ne omekša .

Potom dodati vegetu i kuvani pirinač,sve lepo sjediniti skloniti sa šporeta i služiti uz ribu.

Sastojci

2 skuše,

100 gr šampinjona,

3 glavice crnog luka,

1 čen belog luka,

50 ml maslinovog ulja,

nekoliko listića bosiljka,

vegeta,

aleva paprika

Prilog :

200 gr pirinča,

1 struk praziluka,

50g šargarepe,

vegeta,

maslinovo ulje

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]