

Punjen krompir
Autor Milena Radivojevic Glavna jela
10 septembra, 2018
Punjen krompir- divan ručak za Vas i Vaše najbliže.
- Vreme pripreme: 20 minuta
- Vreme kuvanja: 30 minuta
- Broj obroka: 4
Način pripreme
Krompir staviti u vodu da se skuva (30minuta). Usitniti luk i šargarepu, pa propržiti na ulju. Sipati čašu vode i pirinač, pa kuvati 30ak minuta dok pirinač ne bude potpuno kuvan. Dodati mleveno meso, malo soli i suvog biljnog začina. Kuvan krompir ostaviti da se malo prohladi, pa skinuti ljuske i seći na polovine. Krompir dubiti, pa jedan manji deo dodati u fil. Krompir poredjati u pleh na pek papir, posoliti i pobiberiti, pa ga puniti filom, posuti suvim peršunom i poprskati uljemFini . Peći u rerni 20ak minuta (da krompir porumeni).
Sastojci
4 krompira
300g mlevenog svinjskog buta
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
30g pirinča
1 kašičica soli
1/2 kašičice suvog biljnog začina
100ml Dijamant Mediteran ulja
1 kašičica suvog peršuna
Malo bibera