Punjen krompir

Autor Milena Radivojevic  

10 septembra, 2018

Punjen krompir- divan ručak za Vas i Vaše najbliže.

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: 4

Način pripreme

Krompir staviti u vodu da se skuva (30minuta). Usitniti luk i šargarepu, pa propržiti na ulju. Sipati čašu vode i pirinač, pa kuvati 30ak minuta dok pirinač ne bude potpuno kuvan. Dodati mleveno meso, malo soli i suvog biljnog začina. Kuvan krompir ostaviti da se malo prohladi, pa skinuti ljuske i seći na polovine. Krompir dubiti, pa jedan manji deo dodati u fil. Krompir poredjati u pleh na pek papir, posoliti i pobiberiti, pa ga puniti filom, posuti suvim peršunom i poprskati uljemFini . Peći u rerni 20ak minuta (da krompir porumeni).

Sastojci

4 krompira

300g mlevenog svinjskog buta

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

30g pirinča

1 kašičica soli

1/2 kašičice suvog biljnog začina

100ml Dijamant Mediteran ulja

1 kašičica suvog peršuna

Malo bibera

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 5]