Način pripreme
Vodu, ulje i malo soli (na vrh kašičice) staviti da provri. Skloniti sa ringle, dodati brašno i prašak za pecivo, izmešati.
Kada se ohladi, dodavati jaja, jedno po jedno i mešati varjačom.
Kada se formira glatko testo, špricem stavljati krofne, sa razmakom (jer dosta narastu), u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje.
Peći 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Smanjivati temperaturu (do 150 C), ali ne otvarati rernu.
Puding i gustin pomešati pa usuti 200 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice. U 800 ml mleka staviti šećer i vanilin šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i gustin i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne.
Dobro ga ohladiti i ismiksati sa umućenim margarinom.
Fil staviti u špric. Dobro ohlađene krofne preseći i filovati. Uživajte u ukusu!
Sastojci
Za testo:
250 ml vode
100 ml ulja
malo soli
150 g brašna
1 kesica praška za pecivo
4 jajeta
Za fil:
1 l mleka
10 kašika šećera
3 kesice pudinga od vanile
1 kašika gustina
250 g Dijamant dijavit margarina
1 kesica vanilin šećera