potaž,potaz,zelje,ručak
potaž,potaz,zelje,ručak

Potaž od zelja

Autor Dijamant.Kuhinja  

14 marta, 2017

Potaž od zelja naše korisnice Kristine Gašpar, koji se vrlo lako sprema, a predstavlja pravo osveženje u kuhinji svake domaćice kojoj nedostaju nove ideje za ručak!

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 45 minuta
  • Broj obroka: Predjelo za celu porodicu!

Način pripreme

Na vrelom ulju kratko propržite ovsene pahuljice. Sipajte dve šolje vode i dodajte iseckano zelje i beli luk. Kuvajte oko 5 minuta. Smesu izblendirajte ili usitnite štapnim mikserom. Dodajte još 3-4 šolje vode (u zavisnosti od željene gustine) i začinite. Kuvajte još 5 minuta (od momenta kada potaž provri). Uz potaž od zelja možete služiti krutone.

Sastojci

4 kašike Dijamant suncokretovog ulja

6 kašika ovsenih pahuljica

1 čen belog luka

2 veze zelja

začini po ukusu: so, biber i mešavina začina

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 5]