Potaž od zelja
Autor Dijamant.Kuhinja Supe i čorbe
14 marta, 2017
Potaž od zelja naše korisnice Kristine Gašpar, koji se vrlo lako sprema, a predstavlja pravo osveženje u kuhinji svake domaćice kojoj nedostaju nove ideje za ručak!
- Vreme pripreme: 20 minuta
- Vreme kuvanja: 45 minuta
- Broj obroka: Predjelo za celu porodicu!
Način pripreme
Na vrelom ulju kratko propržite ovsene pahuljice. Sipajte dve šolje vode i dodajte iseckano zelje i beli luk. Kuvajte oko 5 minuta. Smesu izblendirajte ili usitnite štapnim mikserom. Dodajte još 3-4 šolje vode (u zavisnosti od željene gustine) i začinite. Kuvajte još 5 minuta (od momenta kada potaž provri). Uz potaž od zelja možete služiti krutone.
Sastojci
4 kašike Dijamant suncokretovog ulja
6 kašika ovsenih pahuljica
1 čen belog luka
2 veze zelja
začini po ukusu: so, biber i mešavina začina
Ocenite članak