Posni rolat sa ajvarom
Autor Suzana Mitic Predjela
13 novembra, 2017
Neobičan posni rolat koji će i te kako upotpuniti Vašu posnu trpezu !Za sve ljubitelje kikirikija odlična preporuka !
- Vreme pripreme: 20 minuta
- Vreme kuvanja: 10 minuta
- Broj obroka: 4 porcije
Način pripreme
U odgovarajuću posudu staviti kiselu vodu,brašno pomešanim sa praškom za pecivo,ajvar i so.Sve lagano izmiksati na najmanjoj brzini da nema grudvica.Sipati u pleh(od električnog šporeta) koga ste obložili papirom za pečenje.Pecite na 200 C oko 10 minuta.Vruću koru lagano urojajte zajedno sa papirom na desetak minuta a onda odviti.
Obariti krompir i celer.Ohladiti.Narednadti na sitno rende krompir i celer,dodati majonez,so,biber i začinsko bilje.Sjediniti lepo kašikom i premazati sa polovinom fila koru.Porečajte štapiće sa kikirikijem pa preko štapića stavite ostatak fila.Urolajte ,blago zatežući.Uvijte u foliju i ostavite najmanje 3 sata da se sjedine sastojci.
Seći rolate željene debljine i uživati u divnom,posnom zalogaju .
Prijatno !
Sastojci
Potrebno je :
200 ml kisele vode
8 kašika brašna
2 kašičice praška za pecivo
4 kašike ajvara
1/2 kašičice soli
Potrebno za fil :
200 gr posni Dijamant majonez
po ukusu soli
po ukisu bibera
po ukusu začinsko bilje
1 bareni krompir
1 bareni celer
100 gr posni štapići sa kikirikijem