Posni rolat sa ajvarom

Autor Suzana Mitic  

13 novembra, 2017

Neobičan posni rolat koji će i te kako upotpuniti Vašu posnu trpezu !Za sve ljubitelje kikirikija odlična preporuka !

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 10 minuta
  • Broj obroka: 4 porcije

Način pripreme

U odgovarajuću posudu staviti kiselu vodu,brašno pomešanim sa praškom za pecivo,ajvar i so.Sve lagano izmiksati na najmanjoj brzini da nema grudvica.Sipati u pleh(od električnog šporeta) koga ste obložili papirom za pečenje.Pecite na 200 C oko 10 minuta.Vruću koru lagano urojajte zajedno sa papirom na desetak minuta a onda odviti.

Obariti krompir i celer.Ohladiti.Narednadti na sitno rende krompir i celer,dodati majonez,so,biber i začinsko bilje.Sjediniti lepo kašikom i premazati sa polovinom fila koru.Porečajte štapiće sa kikirikijem pa preko štapića stavite ostatak fila.Urolajte ,blago zatežući.Uvijte u foliju i ostavite najmanje 3 sata da se sjedine sastojci.

Seći rolate željene debljine i uživati u divnom,posnom zalogaju .

Prijatno !

Sastojci

Potrebno je :

200 ml kisele vode

8 kašika brašna

2 kašičice praška za pecivo

4 kašike ajvara

1/2 kašičice soli

Potrebno za fil :

200 gr posni Dijamant majonez

po ukusu soli

po ukisu bibera

po ukusu začinsko bilje

1 bareni krompir

1 bareni celer

100 gr posni štapići sa kikirikijem

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 1]