Posna afrička torta

Autor Suzana Mitic  

6 novembra, 2018

Posna torta koja je jako ukusna i može se uvrstiti u red slatkih zalogaja za sve posne trpeze !

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: 35

Način pripreme

U vodi otopiti šećer pa dodati ulje,brašno pomešanim sa sodom bikarbonom,kakao,orahe i đzem.Testo podeliti na dva dela da se ispeku dve kore.Peći na 200 C oko 10 minuta.Pečene kore preseći na pola.

U vodi skuvati puding od čokolade.U kuvan puding dodati čokoladu da se istopi.U hladan fil dodati margarin koji smo dobro umutili sa šećerom.Na kraju dodati mlevenu plazmu i dobro sjediniti.

Umutiti šlag sa kiselom vodom čvrsto i filovati:kora,fil,šlag,kora...

Dekorisqati po želji.

Prijatno !

Sastojci

Potrebno je :

300 gr šećera

4 dl vode

18 kašika brašna

2 kašike kako

4 kašike Dijamant ulja Mediteran

3 kašika đzema

2 kašičice sode bikarbone

1 šaka seckanih oraha

Fil :

500 ml vode

2 kesice pudinga od čokolade

200 gr čokolade

250 gr Dijamant posni margarina

300 gr šećera u prahu

300 gr posne mlevene plazme

500 gr posni šlag

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 1]