Pogaca sa kecapom
Pogaca sa kecapom

Pogača sa kečapom

Autor Colja  

1 juna, 2018

Ukusna pogača brze i jednostavne pripreme.

  • Vreme pripreme: 10 minuta
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: 8 parčadi

Način pripreme

Umutiti jaja, dodati so, jogurt, 2 uvršne kašike kečapa, kim, iseckan mladi luk i slaninu. Na kraju sipati i prosejano brašno sa praškom za pecivo i sve izmešati varjačom.

Pleh veličine 32x21 cm obložiti papirom za pečenje, sipati smesu i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni C da se peče 20 do 30 minuta. Ostaviti par minuta da se prohladi, iseći na parčad i poslužiti uz kečap.

Sastojci

3 jajeta

300 ml jogurta

oko 340 g mekog brašna

150 ml ulja

1 prašak za pecivo

1 kašičica soli

50 g dimljene slanine

2 kašike kečapa

prstohvat kima

2 mlada crna luka

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]