Način pripreme
U činiji za mešenje sipati pivo i ulje. Dodati prašak za pecivo. Izmešati. Postepeno dodavati brašno. Umesiti mekano testo. (Testo ima dosta ulja tako da se lepo odvaja od činije i ne treba da se lepi na rukama).
Od testa kidati loptice veličine oraha. Rastanjiti na dlanu. Dodati pola kašičice dzema ili mlevenih lešnika. Skupiti vrhove testa ka sredini i praviti korpicu.
Korpice redjati u pleh. Peći na 250 C oko 30 minuta ili dok ne porumene.
Sirup za pivčiće: U šerpu staviti šećer i vodu koliko da ogrezne šećer.Staviti na tihoj varti da provri. Kad provri kuvati oko 5 minuta. Skloniti sa ringle. Vruće pivčiće natapati sa svih strana u sirup.
Zatim ih posipati šećerom u prahu izmešanim sa burbon vanilom. Redjati na poslužavniku.Ostaviti da se prohlade i služiti.
Sastojci
500 ml piva
300 ml ulja
1 kesica prašaka za pecivo
1 kg brašna
100 g šećera u prahu
3 kesice burbon vanile
100 g mlevenih lešnika
200 g džema od šljiva
Sirup za pivčiće:
300 g šećera
po potrebi vode