Pitice sa virslama
Pitice sa virslama

Pitice sa viršlama

Autor Sandra Stojiljkovic Cvetkovic  

31 maja, 2018

Malo drugačija pita.

  • Vreme pripreme: 40 minuta
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: 5

Način pripreme

Pripremljene kore za pitu iseći na pola. Viršle iseći poprečno.

Umutiti penasto jaja, dodati im zatim mleko, brašno i ulje, pa sve sjediniti. Posoliti po ukusu.

Premazati koru smesom od jaja, preklopiti drugom korom, pa nju premazati istom smesom i staviti malo kečapa.

Viršlu staviti na kraj kore, pa sve uviti u rolat. Postupak ponavljati, dok se materijal ne potroši.

Pripremljene pitice poređati u podmazan pleh, premazati sa malo ulja, posuti susamom po želji, pa peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.

Prohladiti ih, pa svaki rolatić preseći na pola i poslužiti.

Sastojci

- 1/ 2 pakovanja kora za pitu

- 2 jaja

- 1 dl mleka

- 2 kašike brašna

- 0, 5 dl ulja

- 200 g viršli

- malo Dijamant kečapa

- soli- po ukusu.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]