Piletina sa krompirom i šampinjonima
Autor Dijamant.Kuhinja Glavna jela
14 marta, 2017
Jednostavan recept naše korisnice Jovane Lekić, koji će vas oduševiti spojem ukusa!
- Vreme pripreme: 20 minuta
- Vreme kuvanja: 1 sat
- Broj obroka: 4 porcije
Način pripreme
Krompir oguliti, prepoloviti i kuvati u posoljenoj vodi 2-3 minuta kad provri. Šampinjonima skinuti dršcice. Paradajz oguliti i iseći na kolutiće. Pileće grudi zaseći nožem, ali ne do kraja, da ostanu u komadu. Beli luk protisnuti spravicom za beli luk, dodati seckani peršun i izmešati. Piletinu natrljati solju i mlevenim biberom i u seckane zareze staviti beli luk i peršun. U svaki zarez staviti kolutić paradajza i staviti u pouljenu posudu za pečenje. Krompir ocediti od vode i poređati sečenim delom do posude oko piletine kao i šeširiće šampinjona (udubljenje da je gore). Pomešati: slatku pavlaku, vodu, majonez, paradajz pire i malo posoliti, preliti meso i krompir, staviti u zagrejanu rernu i peći na 200 stepeni 50 - 60 minuta.
Sastojci
Pileće grudi oko 600 gr ( 2 komada)
2 paradajza
1 čen belog luka
1 kašika seckanog peršuna
so
mleveni biber
5-6 krompira
5-6 šampinjona
Za preliv:
2 dcl pavlake za kuvanje
1 dcl vode
100 ml Dijamant Classic majoneza
1- 2 kašike paradajz pirea
so