piletina,krompir,krompirom,krompira,šampinjonima
piletina,krompir,krompirom,krompira,šampinjonima

Piletina sa krompirom i šampinjonima

Autor Dijamant.Kuhinja  

14 marta, 2017

Jednostavan recept naše korisnice Jovane Lekić, koji će vas oduševiti spojem ukusa!

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 1 sat
  • Broj obroka: 4 porcije

Način pripreme

Krompir oguliti, prepoloviti i kuvati u posoljenoj vodi 2-3 minuta kad provri. Šampinjonima skinuti dršcice. Paradajz oguliti i iseći na kolutiće. Pileće grudi zaseći nožem, ali ne do kraja, da ostanu u komadu. Beli luk protisnuti spravicom za beli luk, dodati seckani peršun i izmešati. Piletinu natrljati solju i mlevenim biberom i u seckane zareze staviti beli luk i peršun. U svaki zarez staviti kolutić paradajza i staviti u pouljenu posudu za pečenje. Krompir ocediti od vode i poređati sečenim delom do posude oko piletine kao i šeširiće šampinjona (udubljenje da je gore). Pomešati: slatku pavlaku, vodu, majonez, paradajz pire i malo posoliti, preliti meso i krompir, staviti u zagrejanu rernu i peći na 200 stepeni 50 - 60 minuta.

Sastojci

Pileće grudi oko 600 gr ( 2 komada)

2 paradajza

1 čen belog luka

1 kašika seckanog peršuna

so

mleveni biber

5-6 krompira

5-6 šampinjona

Za preliv:

2 dcl pavlake za kuvanje

1 dcl vode

100 ml Dijamant Classic majoneza

1- 2 kašike paradajz pirea

so

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 3 Prosečno: 1.3]