Piletina punjena rikotom
Autor Marina Ignjatovic Glavna jela
27 avgusta, 2018
Socno,fino i jako ukusno.
- Vreme pripreme: 30 minuta
- Vreme kuvanja: 30 minuta
- Broj obroka: 4
Način pripreme
Posebno skuvajte spanać, ali tek da omekša, oko 2-3 minuta. Zatim ga dobro ocediti. Na srednjejakoj vatri zagrejte ulje u teflonskom tiganju. Dodajte beli luk i propržite ga 1 minut uz stalno okretanje. Dodajte spanać i pržite 1-2 minuta. Skinite sa vatre, dodati rikotu i dobro promešati da se sve lepo sjedini. Svaki filet pilećih prsa zaseći po sredini (ali ne do kraja) i tek malo istanjiti. Zatim jednu stranu premazati smesom do spanaća i rikote, te preklopite i sa strane zatvoriti čačkalicama. Posolite ih i pobiberiti, pa ih poređati u tepsiju obloženu pek-papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni .Pečeno meso izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo ohladi, a potom ga iseći na šnite .
Socno,fino i lako za spremanje.
Sastojci
80 g spanaća,
1 kašika maslinovog ulja,
2 čena belog luka iseckanog,
120 g rikote
4 komada pilećih prsa ,
so i sveže mleveni crni biber