Piletina punjena rikotom

Autor Marina Ignjatovic  

27 avgusta, 2018

Socno,fino i jako ukusno.

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: 4

Način pripreme

Posebno skuvajte spanać, ali tek da omekša, oko 2-3 minuta. Zatim ga dobro ocediti. Na srednjejakoj vatri zagrejte ulje u teflonskom tiganju. Dodajte beli luk i propržite ga 1 minut uz stalno okretanje. Dodajte spanać i pržite 1-2 minuta. Skinite sa vatre, dodati rikotu i dobro promešati da se sve lepo sjedini. Svaki filet pilećih prsa zaseći po sredini (ali ne do kraja) i tek malo istanjiti. Zatim jednu stranu premazati smesom do spanaća i rikote, te preklopite i sa strane zatvoriti čačkalicama. Posolite ih i pobiberiti, pa ih poređati u tepsiju obloženu pek-papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni .Pečeno meso izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo ohladi, a potom ga iseći na šnite .

Socno,fino i lako za spremanje.

Sastojci

80 g spanaća,

1 kašika maslinovog ulja,

2 čena belog luka iseckanog,

120 g rikote

4 komada pilećih prsa ,

so i sveže mleveni crni biber

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]