Pileća pašteta
25 septembra, 2017
Obzirom da se u trgovinama kupuju pileće paštete u koje stavljaju sve i svašta a najmanje pilećeg mesa, ja sam napravila ovu paštetu po nekom svom viđenju, zdravu, jednostavnu a izuzetno ukusnu.
- Vreme pripreme: 10 minuta
- Vreme kuvanja: 20 minuta
- Broj obroka: 4 osobe
Način pripreme
Meso predhodno skuvajte u vodi (nju možete kasnije koristiti za supu), ohladite i isecite ga na komade.
Sve namirnice stavite u blender ili secka (ja sam koristila secka) i sve dobro izblendirajte dok ne dobijete kompaktnu masu kao za svaku paštetu. Izvadite je iz blendera i pašteta je spremna za mazanje na hleb. Vi, a posebno vaša deca ćete uživati u zdravom doručku ili večeri a možete je poslužiti i kao predjelo. PRIJATNO!
Sastojci
1 belo pileće meso
2 kuvana jajeta
pola čaše kisele pavlake
kašičica senfa (a ne mora)
50 gr Dijamant margarina za mazanje
čen belog luka
1 kašika Dijamant light majoneza
kašičica suvog začina
soli i bibera po ukusu