pecenje,jabuke,jabukama,svinjetina
pecenje,jabuke,jabukama,svinjetina

Pečenje sa jabukama

Autor Dijamant.Kuhinja  

14 marta, 2017

Svinjetina u kombinaciji sa jabukama, medom, senfom i slaninom izazvaće lavinu dobrog ukusa ljubiteljima slatko - slanih varijanti, a onim malo konzervativnijim će ovaj dobar ukus svakako proširiti vidike!

  • Vreme pripreme: 35 minuta
  • Vreme kuvanja: 2 sata 30 minuta
  • Broj obroka: Ručak za 5 osoba

Način pripreme

Jabuke iseći na kriške, crni luk na kolutove. Meso zaseći na nekoliko mesta i u svako udubljenje staviti malo senfa i jabuku, posoliti, posuti začinom za gril i premazati medom. U nauljen pleh poređati pola količine slanine na to, crni luk i meso (poređati jabuke ako je ostalo) i zatim staviti preostalu slaninu. Prekriti folijom i peći na 200 stepeni 120 minuta. Skinuti foliju (odliti tecnost koja se stvorila) i vratiti na još oko 30 minuta.

Sastojci

1,5 kg svinjskog buta u komadu

2 jabuke

2 glavice crnog luka

50g senfa

2 kašike meda

300 g mesnate slanine isečene na tanko

so

začin za gril

Dijamant ulje

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]