Pečenje sa jabukama
Autor Dijamant.Kuhinja Glavna jela
14 marta, 2017
Svinjetina u kombinaciji sa jabukama, medom, senfom i slaninom izazvaće lavinu dobrog ukusa ljubiteljima slatko - slanih varijanti, a onim malo konzervativnijim će ovaj dobar ukus svakako proširiti vidike!
- Vreme pripreme: 35 minuta
- Vreme kuvanja: 2 sata 30 minuta
- Broj obroka: Ručak za 5 osoba
Način pripreme
Jabuke iseći na kriške, crni luk na kolutove. Meso zaseći na nekoliko mesta i u svako udubljenje staviti malo senfa i jabuku, posoliti, posuti začinom za gril i premazati medom. U nauljen pleh poređati pola količine slanine na to, crni luk i meso (poređati jabuke ako je ostalo) i zatim staviti preostalu slaninu. Prekriti folijom i peći na 200 stepeni 120 minuta. Skinuti foliju (odliti tecnost koja se stvorila) i vratiti na još oko 30 minuta.
Sastojci
1,5 kg svinjskog buta u komadu
2 jabuke
2 glavice crnog luka
50g senfa
2 kašike meda
300 g mesnate slanine isečene na tanko
so
začin za gril
Dijamant ulje