PASTA ALFREDO SA SPANAĆEM

Autor Javorka Filipovic  

28 avgusta, 2018

Btza, ukusna i jednostavna pasta s mirisom i ukusom Mediterana.

  • Vreme pripreme: 5 minuta
  • Vreme kuvanja: 25 minuta
  • Broj obroka: 3 porcije

Način pripreme

Iseckati slaninu na sitno i propržiti je u dubljem tiganju na malo Dijamant mediteran ulju do rumene boje.

Dodadti iseckanu piletinu i pržiti je dok ne promeni boju i blago se zarumeni. Izvaditi piletinu iz posude.

U posudu dodati očišćeni i oprani spanać, posoliti ga i pobiberiti po ukusu, dodati i beli luk, te naliti mlekom. Staviti i piletinu nazad u posudu.

Kada mleko proključa dodati pene, smanjiti temperaturu na srednju i ostaviti 10-tak minuta da se sve zajedno kuva.

Na kraju dodati narendani parmezan, promešati dobro da se sve sjedini i još toplu pastu poslužiti uz salatu po izboru.

Pripremljenu pastu poslužiti toplu, posuti je sitno iseckanim svežim peršunovim listom. Možete dodati i malo svežeg bosiljka.

Sastojci

200 g pilećeg belog mesa

100 g mesnate slanine

malo Dijamant mediteran ulja

200 g očišćenog spanaća

400 ml mleka

200 g pena

po ukusu: so i biber

malo belog luka

1 šolja rendanog parmezana

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]