PASTA ALFREDO SA SPANAĆEM
Autor Javorka Filipovic Glavna jela
28 avgusta, 2018
Btza, ukusna i jednostavna pasta s mirisom i ukusom Mediterana.
- Vreme pripreme: 5 minuta
- Vreme kuvanja: 25 minuta
- Broj obroka: 3 porcije
Način pripreme
Iseckati slaninu na sitno i propržiti je u dubljem tiganju na malo Dijamant mediteran ulju do rumene boje.
Dodadti iseckanu piletinu i pržiti je dok ne promeni boju i blago se zarumeni. Izvaditi piletinu iz posude.
U posudu dodati očišćeni i oprani spanać, posoliti ga i pobiberiti po ukusu, dodati i beli luk, te naliti mlekom. Staviti i piletinu nazad u posudu.
Kada mleko proključa dodati pene, smanjiti temperaturu na srednju i ostaviti 10-tak minuta da se sve zajedno kuva.
Na kraju dodati narendani parmezan, promešati dobro da se sve sjedini i još toplu pastu poslužiti uz salatu po izboru.
Pripremljenu pastu poslužiti toplu, posuti je sitno iseckanim svežim peršunovim listom. Možete dodati i malo svežeg bosiljka.
Sastojci
200 g pilećeg belog mesa
100 g mesnate slanine
malo Dijamant mediteran ulja
200 g očišćenog spanaća
400 ml mleka
200 g pena
po ukusu: so i biber
malo belog luka
1 šolja rendanog parmezana