Paprike u slanini

Autor Dijamant.Kuhinja  

15 marta, 2017

Sveža paprika u kombinaciji sa kajmakom, fetom, kačkavaljem, slaninom i šunkom učiniće ovo jelo prvoklasnim spojem ukusa u kojem ćete zasigurno uživati!

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: Obrok za 3 osobe

Način pripreme

Paprike dobro operite, očistite i izdubite. Pripremite fil : Uzmite veću posudu i u nju umutite jedan žumanac. Šunku i kačkavalj sitno iseckajte. Pomešajte kačkavalj i šunku sa žumancetom, pa dodajte kajmak i fetu i sve dobro začinite po ukusu. Napunite paprike dobijenim filom a zatim svaku uvijte u jedan do dva lista slanine. Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Paprike su gotove kada blago porumene sa svih strana, a slaninica bude hrskava.

Sastojci

9 paprika

17 listova slanine

200g šunke

200g kačkavalja

3 kašike kajmaka

200g feta sira

1dl Dijamant Suncokretovog ulja

so,

biber

1 žumance

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]