Paprike u slanini
Autor Dijamant.Kuhinja Glavna jela
15 marta, 2017
Sveža paprika u kombinaciji sa kajmakom, fetom, kačkavaljem, slaninom i šunkom učiniće ovo jelo prvoklasnim spojem ukusa u kojem ćete zasigurno uživati!
- Vreme pripreme: 30 minuta
- Vreme kuvanja: 30 minuta
- Broj obroka: Obrok za 3 osobe
Način pripreme
Paprike dobro operite, očistite i izdubite. Pripremite fil : Uzmite veću posudu i u nju umutite jedan žumanac. Šunku i kačkavalj sitno iseckajte. Pomešajte kačkavalj i šunku sa žumancetom, pa dodajte kajmak i fetu i sve dobro začinite po ukusu. Napunite paprike dobijenim filom a zatim svaku uvijte u jedan do dva lista slanine. Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Paprike su gotove kada blago porumene sa svih strana, a slaninica bude hrskava.
Sastojci
9 paprika
17 listova slanine
200g šunke
200g kačkavalja
3 kašike kajmaka
200g feta sira
1dl Dijamant Suncokretovog ulja
so,
biber
1 žumance