oslić,grčki način,krompir
oslić,grčki način,krompir

Oslić na grčki način

Autor Dijamant.Kuhinja  

15 marta, 2017

Oslić na grčki način - sa limunom, crnim i belim lukom, paradajzom i peršunom - sve što Vam treba za savršen posni ručak!

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 45 minuta
  • Broj obroka: Obrok za 3 osobe

Način pripreme

Filete nakapati sokom od limuna, posoliti i pobiberiti, zatim ih naslagati na dno podmazane posude za pečenje i ostaviti da odstoje. U tiganju, na zagrejanom Mediteran ulju, propržiti iseckan crni luk i sitno iseckan beli luk i peršunov list. Dodati paradajz, naliti 0,5dl vode, promešati par minuta na vatri, pa umak preliti preko fileta. Preko umaka rasporediti 4-5 koluta limuna i paradajza po želji i peći oko pola sata na 180 stepeni. Služiti uz baren krompir posut iseckanim peršunom.

Sastojci

600g fileta oslića

sok od pola limuna

4 kašike Dijamant mediteran ulja

3 glavice crnog luka

2 čena belog luka

peršunov list

400g paradajza

1 limun

so

biber

PRILOG

krompir

peršun

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]