mancmelou,munchmallow,kolaci,dezert
mancmelou,munchmallow,kolaci,dezert

Munchmallow

Autor Dijamant.Kuhinja  

14 marta, 2017

Fenomenalni Mančmelou sa zelenim kokosovim brašnom, kojim ćete oduševiti goste!

  • Vreme pripreme: 1 sat
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: Poslastica za celu porodicu!

Način pripreme

Staviti želatin u posudu u kojoj će se mutiti. Preliti sa 80-100 ml vode i ostaviti da bubri. Za to vreme, prokuvati šećere u vodi, da se otope, pa onda muteći mikserom na manjoj brzini, dodavati šerbet malo po malo želatinu. Kad se sipa sav sirup, mutiti još 5 minuta manjom brzinom, pa kad počne da se zgušnjava smesa pojačati. Kad masa pobeli i postane sjajna, mutiti još desetak minuta. Četvrtasti pleh srednje veličine, posuti zelenim kokosovim brašnom i odmah izliti umućenu smesu i izravnati. Posuti odozgo kokosovim brašnom, pa ohladiti kolač do sobne temperature, a onda ga staviti u frižider na sat vremena, najmanje. Posle tog vremena, izvaditi kolač, iseći na kocke, pa ih uvaljati opet u kokosovo brašno, da se lepo zalepi i na sečenim delovima. Odozgo ukrasiti čokoladnim mrvicama, ili nečim drugim po želji.

Sastojci

3 kesice želatina

80-100ml vode

ZA ŠERBET:

400g šećera

3 vanilin šećera

250ml vode

100 g zelenog kokosovog brašna i malo čokoladnih mrvica

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 5]