Mimoza salata
Autor Sandra Stojiljkovic Cvetkovic Predjela
10 maja, 2018
Naša omiljena salata u porodici.
- Vreme pripreme: 40 minuta
- Vreme kuvanja: 20 minuta
- Broj obroka: 6 porcija
Način pripreme
Krompir skuvati u ljusci, a zatim ga procediti , oljuštiti i izrendati. Rendani krompir posuti po dnu staklene činije. Majonez i pavlaku pomešati. U tankom sloju ovom mešavinom premazati rendani krompir. Zatim narendati beli sir, pa šunku, krastavčiće i kačkavalj. Pritom voditi računa da posle svakog novog rendanog sloja ide premaz od majoneza i kisele pavlake. Jaja tvrdo obariti, pa i njih narendati po površini. Pre služenja ohladiti u frižideru.
Sastojci
- 4 krompira srednje veličine
- 150 g tvrdog belog sira
- 200 g praške šunke
- 7- 8 kiselih krastavčića
- 200 g kačkavalja
- 3 jajeta
- 200 g Dijamant majoneza
- 200 g kisele pavlake.
Ocenite članak