Način pripreme
Krompir skuvati, izrendati i malo posoliti. Jaja obariti i izrendati 2 jajeta i 1 belance. Kačkavalj, feta sir i ćureća prsa takođe izrendati. Majonez i kiselu pavlaku izmešati za preliv. Izrendani krompir izmešati sa 4 kašike preliva i polovinu ove smese staviti na dno činije prečnika 22 cm. Preko krompira staviti po polovinu: kačkavalja, pa preko šunke, pa feta sira, pa jaja. Preko jaja staviti pola preliva i ponoviti postupak ređanja sastojaka. Na kraju premazati ostatkom majoneza i pavlake. Izrendati preostalo žumance oko grančica peršuna ili mirođije, da izgleda kao cvet mimoze.
Sastojci
3 jajeta
3 krompira srednje veličine
200 g Dijamant majoneza
200 g kisele pavlake
100 g kačkavalja
100 g feta sira
200 g ćurećih prsa
po potrebi soli
Ocenite članak