Mediteranska Piletina
Autor Dijamant.Kuhinja Glavna jela
15 septembra, 2017
Neočekivan ukus piletine, prvo marinada, a onda fil. Samo po sebi je dovoljno, ali sa Tartar sosom, mmmmmmmmm Preukusno!!!
- Vreme pripreme: 30 minuta
- Vreme kuvanja: 30 minuta
- Broj obroka: 4 porcije
Način pripreme
POSLUŽENJE
Služiti sa sezonskom salatom začinjenom mediteran uljem, jabukovim sirćetom, solju i biberom.
Zelena salata, rotkvice, mladi luk...
MARINIRANJE
Pomešati sve sastojke i napraviti marinadu
Pileći file iseći po širini i istanjiti čekićem za meso.
Meso staviti u marinadu i ostaviti da odstoji barem 1h.
U posudu za mešanje sipati sve sastojke za fil i dobro promešati.
FILOVANJE
Na marinirano meso staviti fil i urolati. Osigurati šav čačakalicama.
Na rolate staviti rendani klasik stoni margarin.
Peći u rerni na 180°C 30min.
PRELITI Dijamant Tartar sosom.
Malo veštiji kuvari ne koriste čačkalice pri "pakovanju" ili filovanju, mi gurmani koristimo uvek, ali da bi više fila stalo a ne zato što ne znamo 😉
Sastojci
MESO
2 pileća filea
MARINADA
4 kašike Balsamiko sirćeta
Sok od 1 limuna
So i biber
Kašičica Senfa
4 kašika Mediteran ulja
1 kašičica Bosiljka
ZA PUNJENJE:
10 kom secknih suvih šljiva
50g secknih badema
10 kom seckanih maslina
150g Feta sira
ZA PEČENJE
Mediteran ulje ili Classic stoni margarin