Mediteranska Piletina

Autor Dijamant.Kuhinja  

15 septembra, 2017

Neočekivan ukus piletine, prvo marinada, a onda fil. Samo po sebi je dovoljno, ali sa Tartar sosom, mmmmmmmmm Preukusno!!!

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: 4 porcije

Način pripreme

POSLUŽENJE

Služiti sa sezonskom salatom začinjenom mediteran uljem, jabukovim sirćetom, solju i biberom.

Zelena salata, rotkvice, mladi luk...

MARINIRANJE

Pomešati sve sastojke i napraviti marinadu

Pileći file iseći po širini i istanjiti čekićem za meso.

Meso staviti u marinadu i ostaviti da odstoji barem 1h.

U posudu za mešanje sipati sve sastojke za fil i dobro promešati.

FILOVANJE

Na marinirano meso staviti fil i urolati. Osigurati šav čačakalicama.

Na rolate staviti rendani klasik stoni margarin.

Peći u rerni na 180°C 30min.

PRELITI Dijamant Tartar sosom.

Malo veštiji kuvari ne koriste čačkalice pri "pakovanju" ili filovanju, mi gurmani koristimo uvek, ali da bi više fila stalo a ne zato što ne znamo 😉

Sastojci

MESO

2 pileća filea

MARINADA

4 kašike Balsamiko sirćeta

Sok od 1 limuna

So i biber

Kašičica Senfa

4 kašika Mediteran ulja

1 kašičica Bosiljka

ZA PUNJENJE:

10 kom secknih suvih šljiva

50g secknih badema

10 kom seckanih maslina

150g Feta sira

ZA PEČENJE

Mediteran ulje ili Classic stoni margarin

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 7 Prosečno: 4.1]