Lisnata pletenica sa pečenicom
Autor Sandra Stojiljkovic Cvetkovic Peciva
29 maja, 2018
Brzo pecivo, kada nemate vremena da mesite, a ne biste ništa kupovali iz pekare.
- Vreme pripreme: 10 minuta
- Vreme kuvanja: 25 minuta
- Broj obroka: 4 porcije
Način pripreme
Gotovo lisnato testo odmrznuti, pa razviti u veću pravougaonu koru.
Sa obe strane iseći na trakice, ali tako da sredina ostane cela.
Središnji, nerasečeni, deo preliti sa malo kečapa, a preko poređati pečenicu.
Trakice preplitati jednu preko druge kako bi se dobio izgled pletenice.
Pletenicu staviti u pleh obložen pek papirom. Postupak ponoviti i sa drugim delom lisnatog testa.
Žumance umutiti sa malo ulja, pa njime premazati pripremljene pletenice.
Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.
Sastojci
- 2 table smrznutog lisnatog testa
- 200 g pečenice
- 150 ml Dijamant kečapa
- 1 žumanac
- malo ulja.