Lisnata pizza
Autor Dijana Ademovic Glavna jela
12 oktobra, 2018
Kad vam se jede pizza na brzinu...
- Vreme pripreme: 10 minuta
- Vreme kuvanja: 20 minuta
- Broj obroka: 4
Način pripreme
Lisnato testo odmrznuti i razvući u kvadratni oblik. Iscrtati krug u sredini koji bogato premažemo mešavinom paradajz pirea i kečapa kojoj smo dodali kašičicu šećera.
Preko poređati kolutove pileće šunkarice.
Modlicom izvaditi oblike iz listića sira i poslagati preko šunkarice. Paradajzu otkloniti semeni deo i iseckati na kockice, pa poređati preko. Posuti začinom. Krajeve lisnatog testa premazati žumancetom i posuti semenjem po želji. Peći oko 20-ak minuta da fino porumeni...
Sastojci
500 g lisnatog testa
250 g pileće šunkarice
150 g tost sira
nekoliko kašika paradajz pirea
nekoliko kašika Dijamant kečapa
2 paradajza
malo začina sa ukusom paradajza i bosiljka
1 žumance (za premaz)
malo susama i ćurikota
1 kašičica šećera