Lignje sa palentom
Autor Dijamant.Kuhinja Glavna jela
14 marta, 2017
Spoj egzotičnih lignji i tradicionalne palente daju savršeno jelo u kojem ćete uživati! Hvala Ivani Šumanac na odličnom receptu!
- Vreme pripreme: 20 minuta
- Vreme kuvanja: 1 sat 15 minuta
- Broj obroka: Rucak za 3 osobe
Način pripreme
Na ulju kratko izdinstati dosta belog luka. Dodati na kolutiće narezane lignje i propržiti ih desetak minuta, zatim dodati pola dl crnog vina i kuvati mešajući da ispari alkohol, zatim zaliti sa 2 dl pasiranog paradajza i malo vode. Dodati začine, so, majčinu dušicu, bosiljak, po ukusu mešavine začina i malo šećera da ubije kiselost paradajza. Kuvati još par minuta i na kraju zgusnuti kašičicom brašna, razmućenom u malo vode. Na kraju posuti peršunovim listom. Kao prilog poslužiti palentu. Prijatno.
Sastojci
Dijamant suncokretovo ulje,
beli luk,
lignje,
1/2dl crnog vina,
2dl pasiranog paradajza,
malo vode,
začini,
brašno,
peršunov list
palenta