lignje,palenta,zelje
lignje,palenta,zelje

Lignje sa palentom

Autor Dijamant.Kuhinja  

14 marta, 2017

Spoj egzotičnih lignji i tradicionalne palente daju savršeno jelo u kojem ćete uživati! Hvala Ivani Šumanac na odličnom receptu!

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 1 sat 15 minuta
  • Broj obroka: Rucak za 3 osobe

Način pripreme

Na ulju kratko izdinstati dosta belog luka. Dodati na kolutiće narezane lignje i propržiti ih desetak minuta, zatim dodati pola dl crnog vina i kuvati mešajući da ispari alkohol, zatim zaliti sa 2 dl pasiranog paradajza i malo vode. Dodati začine, so, majčinu dušicu, bosiljak, po ukusu mešavine začina i malo šećera da ubije kiselost paradajza. Kuvati još par minuta i na kraju zgusnuti kašičicom brašna, razmućenom u malo vode. Na kraju posuti peršunovim listom. Kao prilog poslužiti palentu. Prijatno.

Sastojci

Dijamant suncokretovo ulje,

beli luk,

lignje,

1/2dl crnog vina,

2dl pasiranog paradajza,

malo vode,

začini,

brašno,

peršunov list

palenta

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]