Lenja pita sa jabukama i brusnicama

Autor Colja  

18 aprila, 2018

Pita je VEOMA izdašna i ukusna.

  • Vreme pripreme: 40 minuta
  • Vreme kuvanja: 40 minuta
  • Broj obroka: 20 porcija

Način pripreme

Prosejano brašno staviti u posudu, posoliti, promešati, napraviti udubljenje pa dodati jaja, obe vrste šećera i omekšali margarin.

Umesiti testo i podeliti ga na 2 dela. Jedan deo staviti u kesu, pa u zamrzivač da se zamrzne. Drugi deo rastanjiti i staviti u pleh od rerne unutrašnjih dimenzija 39×30 cm.

Jabuke izrendati, staviti u tiganj sa malo ulja, dodati šećer, vanilin šećer, brusnice, suvo grožđe, seckane orahe i malo propržiti s tim što fil ne treba da bude redak.

Na kraju dodati cimet i izmešati.

Na koru u plehu staviti fil, a preko izrendati testo iz zamrzivača.

Rernu zagrejati na 200 stepeni C i peći pitu oko 40 minuta.

Vruću je posuti šećerom u prahu, a kada se prohladi seći na parčad.

Sastojci

TESTO:

600 g mekog brašna

prstohvat soli

2 jajeta

300 g Dijamant expert margarina

250 g šećera

1 prašak za pecivo

1 šećer sa ukusom cimeta

...FIL:

1 kg nakiselih jabuka

200 g šećera

200 g seckanih oraha

2 vanilin šećera

1 mala kesica cimeta

100 g brusnica

50 g suvog grožđa

po potrebi ulja

prah šećer za posipanje

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]