predjelo, ledeni venac
predjelo, ledeni venac

Ledeni venac

Autor Dijamant.Kuhinja  

14 marta, 2017

Kreativnim predjelom naše korisnice Sandre Marković ćete zasigurno oduševiti sve goste! Spoj ukusa i izgleda ovog fenomenalnog predjela učiniće da više nikad glavno jelo ne bude kompletno bez njega!

  • Vreme pripreme: 40 minuta
  • Vreme kuvanja: 1 sat 10 minuta
  • Broj obroka: Predjelo za 5 osoba

Način pripreme

U šerpu sipati 2 čaše jogurta i zagrevati. Kada počne da vri, dodati želatin (prethodno potopljen u pola šoljice vruće vode) i dodati majonez. Mešati na tihoj vatri i kada počne da vri dodati još jednu čašu jogurta, ostaviti da proključa i skloniti sa vatre. Šargarepu, kukuruz i grašak skuvajte. Kalup u obliku kuglofa pokvasite vodom i na dno rasporedite kuvani kukuruz, sipajte malo vruće smese, pospite kuvanim graškom, sipajte malo smese, rasporedite cela kuvana jaja, prelijte ih smesom, rasporedite seckanu kuvanu šargarepu i seckane kisele krastavčiće, prelijte smesom pa rasporedite šunku uvijenu u rolnice i prelijte ostatkom smese. Kalup prekrijte folijom i ostavite u frižider da prenoći. Sutradan kalup potopite u vrelu vodu i „ledeni venac“ izručite na tacnu za služenje.

Sastojci

3 čaše jogurta,

4 kesice želatina,

300ml Dijamant Classic majoneza,

100 gr šunke,

5 kuvanih jaja,

100 gr graška,

100 gr kukuruza,

1 šargarepa,

4 Dijamant kisela krastavčića

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]