Ledeni venac
Autor Dijamant.Kuhinja Predjela
14 marta, 2017
Kreativnim predjelom naše korisnice Sandre Marković ćete zasigurno oduševiti sve goste! Spoj ukusa i izgleda ovog fenomenalnog predjela učiniće da više nikad glavno jelo ne bude kompletno bez njega!
- Vreme pripreme: 40 minuta
- Vreme kuvanja: 1 sat 10 minuta
- Broj obroka: Predjelo za 5 osoba
Način pripreme
U šerpu sipati 2 čaše jogurta i zagrevati. Kada počne da vri, dodati želatin (prethodno potopljen u pola šoljice vruće vode) i dodati majonez. Mešati na tihoj vatri i kada počne da vri dodati još jednu čašu jogurta, ostaviti da proključa i skloniti sa vatre. Šargarepu, kukuruz i grašak skuvajte. Kalup u obliku kuglofa pokvasite vodom i na dno rasporedite kuvani kukuruz, sipajte malo vruće smese, pospite kuvanim graškom, sipajte malo smese, rasporedite cela kuvana jaja, prelijte ih smesom, rasporedite seckanu kuvanu šargarepu i seckane kisele krastavčiće, prelijte smesom pa rasporedite šunku uvijenu u rolnice i prelijte ostatkom smese. Kalup prekrijte folijom i ostavite u frižider da prenoći. Sutradan kalup potopite u vrelu vodu i „ledeni venac“ izručite na tacnu za služenje.
Sastojci
3 čaše jogurta,
4 kesice želatina,
300ml Dijamant Classic majoneza,
100 gr šunke,
5 kuvanih jaja,
100 gr graška,
100 gr kukuruza,
1 šargarepa,
4 Dijamant kisela krastavčića