Jagoda ledene kocke
Jagoda ledene kocke

Ledene kocke sa jagodama

Autor Dijana Ademovic  

26 juna, 2018

Ukus leta...

  • Vreme pripreme: 35 minuta
  • Vreme kuvanja: 25 minuta
  • Broj obroka: 10

Način pripreme

Jaja, šećer i vanilin penasto umutiti mikserom da se šećer otopi i smesa postane penasta. Dodati ulje i čokoladu uz mešanje varjačom. Na kraju umešati brašno sa praškom za pecivo, pa sipati u podmazan i pobrašnjen pleh. Peći 20 minuta na 200 stepeni. Pečenu koru izručiti na tacnu posutu kristal šećerom. Za fil dobro izmiksati žumanca, šećer i vanilin. Dodati brašno i gustin mešajući varjačom. Sipati malo mlakog mleka, da bi se lakše sastavila smesa sa toplim mlekom. Preostalo mleko zagrejati, pasipati smesu od žumanaca i brašna. Kuvati na pari da se zgusne. Penasto umutiti margarinUkus sa šećerom u prahu, pa sastaviti sa ohlađenom smesom od žumanaca. Sipati fil preko kore. Napraviti čokoladnu glazuru, pa je preliti preko kreme. Rasporediti jagode presečene na pola u čokoladu. Rashladiti, pa seći na kocke.

Sastojci

Kora:

4 jajeta

4 kašike šećera

1 vanilin šećer

4 kašike brašna

2 rendane štangle čokolade

2 kašike ulja

1/2 kesice praška za pecivo

Fil:

600 ml mleka

4 žumanceta

4 kašike šećera

1 vanilin šećer

3 kašike gustina

1 kašika brašna

250 g Dijavit margarina za filove i kolače

250 g šećera u prahu

Glazura:

100 g čokolade

malo margarina

malo mleka

I još:

300 g jagoda

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]