Kupus kifle sa sirom i šunkom
Autor Ana Nikolic Peciva
27 juna, 2018
Kifle meke kao duša sa ukusnim nadevom
- Vreme pripreme: 1 sat 20 minuta
- Vreme kuvanja: 30 minuta
- Broj obroka: 25 kifli
Način pripreme
Brašno pomešati sa umućenim jajetom, mlekom, uljem, solju i šećerom. Na kraju dodati nadošao kvasac. Umesiti meko testo i ostaviti ga 45 minuta na toplom mestu da nadođe. Nadošlo testo podelite na dva dela. Prvi deo testa rastanjiti oklagijom na pobrašnjalu površinu u obliku pravugaonika debljine 5 mm. U posebnom sudu umutiti žumance sa omekšalim margarinom. Polovinom smese premazati testo. Posuti siri sitno seckanu šunku preko testa. Testo uviti u rolat. Testo seći tacnom na cik cak tako da se dobiju kifle u obliku torugla. Kifle slagati na nauljen pleh, premazati ih umućenim belancetom i posuti susamom. Kifle peći u rerni na 200C dok lepo ne porumene oko 25-30minuta.
Kifle možete puniti i samo nadevom od sira.
Sastojci
Za testo:
500gr brašno
2 jaja
1 kašičice šećera
2 kašičice soli
100ml Dijamant rafinisano suncokretovo ulje
300 ml mleka
1 kvasac
Za nadev:
125gr Dijamant classic stoni margarin
1 žumance
250gr sitnog sira
150gr šunke
Za premazivanje:
1 belanac za premazivanje
susam za posipanje