Kupus kifle sa sirom i sunkom
Kupus kifle sa sirom i sunkom

Kupus kifle sa sirom i šunkom

Autor Ana Nikolic  

27 juna, 2018

Kifle meke kao duša sa ukusnim nadevom

  • Vreme pripreme: 1 sat 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: 25 kifli

Način pripreme

Brašno pomešati sa umućenim jajetom, mlekom, uljem, solju i šećerom. Na kraju dodati nadošao kvasac. Umesiti meko testo i ostaviti ga 45 minuta na toplom mestu da nadođe. Nadošlo testo podelite na dva dela. Prvi deo testa rastanjiti oklagijom na pobrašnjalu površinu u obliku pravugaonika debljine 5 mm. U posebnom sudu umutiti žumance sa omekšalim margarinom. Polovinom smese premazati testo. Posuti siri sitno seckanu šunku preko testa. Testo uviti u rolat. Testo seći tacnom na cik cak tako da se dobiju kifle u obliku torugla. Kifle slagati na nauljen pleh, premazati ih umućenim belancetom i posuti susamom. Kifle peći u rerni na 200C dok lepo ne porumene oko 25-30minuta.

Kifle možete puniti i samo nadevom od sira.

Sastojci

Za testo:

500gr brašno

2 jaja

1 kašičice šećera

2 kašičice soli

100ml Dijamant rafinisano suncokretovo ulje

300 ml mleka

1 kvasac

Za nadev:

125gr Dijamant classic stoni margarin

1 žumance

250gr sitnog sira

150gr šunke

Za premazivanje:

1 belanac za premazivanje

susam za posipanje

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 2 Prosečno: 2.5]