Kulen Taljatele
Autor Dijamant.Kuhinja Glavna jela
15 septembra, 2017
Retko u kom receptu paradajz pire i neutralna pavlaka idu zajedno, ali Dijamant kečap ovu kombinaciju podiže na viši nivo. Začini iz kulena i vlašac kao prirodni pojačavač ukusa, prave eksploziju ukusa koju ljubitelji jače hrane nikad ne zaboravljaju i rado joj se vraćaju.
- Vreme pripreme: 5 minuta
- Vreme kuvanja: 20 minuta
- Broj obroka: 4 porcije
Način pripreme
Dobro propržiti kulen na Mediteran ulju, bez puno mešanja, dodati neutralnu pavlaku, kečap i pasirani paradajz i vlašac. Kad se to dobro ukrčka, skuvane taljatele dodati u sos sa kulenom i krčkati još 2-3 minuta. Služiti i jesti dok je vrelo.
Najbolji kulen za pripremu ovog jela je Baranjski kulen iz buraga, treba ga iseći malo deblje na žilijen ili trakice četvrtastog oblika 2-3mm širine, a dužinu ostavite kako je ste, znači duže od ovog u crevu. Poenta je da kulen bude ćvrst kad ga ispržite, a da bude kvalitetno začinjen i dovoljno ljut, kako bi jelo bilo onako kako treba da bude, jakog ukusa i blage ljutine.
Sastojci
250g Kulena isečenog na trakice
3dl pasiranog paradajza
1dl kečapa Dijamant
1dl Neutralna pavlaka
Dijamant Mediteran ulje
Vlašac
400g Taljatela Kikindskog mlina