Kulen Taljatele

Autor Dijamant.Kuhinja  

15 septembra, 2017

Retko u kom receptu paradajz pire i neutralna pavlaka idu zajedno, ali Dijamant kečap ovu kombinaciju podiže na viši nivo. Začini iz kulena i vlašac kao prirodni pojačavač ukusa, prave eksploziju ukusa koju ljubitelji jače hrane nikad ne zaboravljaju i rado joj se vraćaju.

  • Vreme pripreme: 5 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: 4 porcije

Način pripreme

Dobro propržiti kulen na Mediteran ulju, bez puno mešanja, dodati neutralnu pavlaku, kečap i pasirani paradajz i vlašac. Kad se to dobro ukrčka, skuvane taljatele dodati u sos sa kulenom i krčkati još 2-3 minuta. Služiti i jesti dok je vrelo.

Najbolji kulen za pripremu ovog jela je Baranjski kulen iz buraga, treba ga iseći malo deblje na žilijen ili trakice četvrtastog oblika 2-3mm širine, a dužinu ostavite kako je ste, znači duže od ovog u crevu. Poenta je da kulen bude ćvrst kad ga ispržite, a da bude kvalitetno začinjen i dovoljno ljut, kako bi jelo bilo onako kako treba da bude, jakog ukusa i blage ljutine.

Sastojci

250g Kulena isečenog na trakice

3dl pasiranog paradajza

1dl kečapa Dijamant

1dl Neutralna pavlaka

Dijamant Mediteran ulje

Vlašac

400g Taljatela Kikindskog mlina

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 7 Prosečno: 4.1]