Kroasani
Autor Svetlana Savic Jeremic Peciva
18 aprila, 2018
Mekane,lisnate i veoma ukusne. Kiflice su mekane i sledećeg dana.
- Vreme pripreme: 40 minuta
- Vreme kuvanja: 20 minuta
- Broj obroka: 32
Način pripreme
U posudi sipati sastojke za testo i dobro ga umesiti.
Testo podeliti na dva dela.
Jedan deo testa opet lepo umesiti i podeliti na 8 loptica.
Rastanjiti ih oklagijom,premazati margarinom i ređati jednu preko druge.
Zadnja se ne maže.
Razviti veliku koru i iseći na 16 jednakih delova. Isto uraditi i sa drugom polovinom testa.
Moje su veće a ako želite manje podelite ih na 32 dela.
Na vrhu svake staviti po želji sir,krem,kačkavalj i uviti u kiflice.
Premazati margarinom i posuti makom i susamom.
Staviti u hladnu pećnicu i peći 20 minuta na 220 stepeni dok kiflice ne dobiju željenu zlatno žuto boju.
Sastojci
Za testo:
1 čaša jogurta,
1 čaša mleka,
kocka kvasca,
2 jaja,
1 šoljica za crnu kafu ulja,
4 kašičice šećera,
1 kašičica soli,
1 kg brašna (po potrebi),
Za fil:
po želji sir 100 gr,krem 100 gr,kačkavalj 100 gr.
Za premazivanje testa:
1 Dijamant expert margarin.