kroasani,kiflice
kroasani,kiflice

Kroasani sa šumskim voćem

Autor Dijamant.Kuhinja  

14 marta, 2017

Odličan recept naše korisnice Šimpraga Olivere za savršeno mekane kroasane sa šumskim voćem, ili filom po želji!

  • Vreme pripreme: 40 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: Pecivo za celu porodicu!

Način pripreme

U 3dl mlakog mleka stavite kašiku šećera i 50g svežeg kvasca i pustite da kvasac nadođe. Umutite posebno 2 jaja sa 180 ml jogurta (1 čaša) i kašičicom soli. U oko 800g brašna izručite smesu sa kvascem i smesu od jaja i jogurta, umesite i pustite da naraste. Kad je testo naraslo, izručite ga na dasku posutu sa malo brašna, ne mesite više već formirajte dugačku veknu i isecite je na 7 delova koje ćete razviti u veličinu plitkog tanjira. Umutite 250g margarina sa 1 žumancetom (žumance nije obavezno) pa svaku koru premažite i pospite sa malo gustina i brašna i složite svih sedam jednu preko druge samo što zadnju koru ne treba mazati, ivice pritisnuti da se sjedine. Od takve kore razviti jednu veliku prečnika 70cm, pa je iseći na 4 dela, pa svaka četiri dela podeliti na 8 trouglova koje ćete filovati po želji, te blago urolati u kifle (važno je ne stezati čvrsto). Premazati umućenim žumancetom, a ako pravite slane kroasane, posuti susamom i pustiti da naraste bar 1 sat. Peći na 180 stepeni, ne predugo.

Sastojci

3 dl mleka

1 kocka kvasca

1 kašika šećera

2 jaja

1 kašicica soli

1 čaša jogurta (180ml)

800 g brašna

250 g Dijamant margarina

1 žumance

malo gustina

Pakovanje šumskog voća

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]