Kolac sa kupinama
Kolac sa kupinama

Kolač sa kupinama

Autor Sandra Stojiljkovic Cvetkovic  

21 juna, 2018

Prelep voćni kolač koji se brzo pravi. Idealan za vrele letnje dane.

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 15 minuta
  • Broj obroka: 12

Način pripreme

Dijamant stoni margarin penasto umutiti, dodati mlevenu plazmu i mleko, pa sve lepo izmešati, tako da se dobije homogena smesa.

Staviti u pleh kome se skida obruč( prečnika 26 cm) i lepo rasporediti po dnu.

Umutiti šlag sa kiselom vodom.

Posebno umutiti neslani sir sa šećerom u prahu( kašikom, nikako mikserom, da smesa ne bi bila suviše tečna). Voditi računa da se šećer u prahu lepo otopi i sjedini. Zatim umućeni šlag i masu sa sirom sjediniti( takođe lagano, kašikom).

Dobijeni fil rasporediti preko kore u kalupu.

U šerpicu staviti kupine i dodati malo vode( ne previše, jer će i one pustiti tokom kuvanja). Ukoliko bude potrebno, doliti još malo vode kasnije. Zatim dodati šećer i kuvati na umerenoj vatri.

Gustin razmutiti u šoljici hladne vode i umešati u kupine pred kraj kuvanja. Sve vreme mešati, dok smesa ne postane dovoljno gusta i voditi računa da ne zagori.

Sačekati da se preliv dobro ohladi, pa ga preliti preko prvog fila.

Staviti u frižider da se dobro ohladi, najbolje preko noći.

Skinuti obruč, pa kolač dekorisati umućenim šlagom ili po želji.

Sastojci

Sastojci:

Za koru:

- 300 g mlevene plazme

- 125 g Dijamant stonog margarina

- 100 ml mleka.

Za fil:

- 300 g šlaga

- 250 ml kisele vode

- 400 g neslanog sira

- 200 g šećera u prahu.

Za voćni preliv:

- 300 g kupina

- 150- 200 ml vode

- 7 kašika šećera

- 1 kašika gustina.

Za dekoraciju:

- šlag- po želji.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 1]